[VIDEO] Jongeren geven tulpen aan ouderen in Oud Rijswijk

[VIDEO] Jongeren geven tulpen aan ouderen in Oud Rijswijk

In Oud Rijswijk zijn kinderen van Don Bosco de straat op gegaan om ouderen blij te maken met mooie tulpen. ”We leven in een tijd waar positiviteit soms ver te zoeken is, maar dat kinderen dat toch mogelijk kunnen maken”. ”Vandaag hebben we al 60 bloemetjes uitgedeeld”

Project
”Dit project loopt inmiddels al zes jaar bij Don Bosco” zegt Resa Nabibaks die werkzaam is als jeugd jongerenwerker bij Don Bosco. ”De tulpen uitdelen is inmiddels al een traditie geworden” Naast de bloemen uitdelen doet Don Bosco ook nog zo’n vijftien andere kleine klusjes door het jaar heen. ”Dit kan variëren tussen koken en tulpen uitdelen maar ook mensen helpen in het verzorgingstehuis”

Mensen blij maken
”Ik ben hier om tulpen uit te delen aan mensen om hun dag blij te maken” zegt Qiyano een van de vrijwilligers van Don Bosco. ”Het is gewoon heel gezellig, en je maakt nieuwe vrienden”. Veel positieve reacties van de jonge vrijwilligers die willen helpen om de ouderen in het zonnetje te zetten. ”Vooral oudere mensen die eenzaam in een verzorgingstehuis zitten”. De ouderen reageren hier heel blij op en zijn tevreden met hun mooie bloemen.