Proefritten op strooiroutes in Pijnacker-Nootdorp in volle gang

Proefritten op strooiroutes in Pijnacker-Nootdorp in volle gang

Hoewel de temperaturen nog ver boven nul liggen, voert de aannemer in oktober proefritten uit op de strooiroutes in Pijnacker-Nootdorp. Hiermee bereidt de gemeente zich voor op het komende winterseizoen en worden strooiplannen getest voor het geval van gladheid.

Voorbereidingen voor het strooiseizoen
Het strooiseizoen begint officieel op 1 november. Gladde wegen en fietspaden vormen een risico voor de verkeersveiligheid, en daarom neemt de gemeente maatregelen zoals het strooien van zout en het schuiven van sneeuw met sneeuwschuivers. Door deze proefritten kan de strooidienst zorgen dat zij bij eventuele gladheid goed voorbereid aan de slag kan.

Strooiroutes van 184 kilometer
De gemeente kan niet alle wegen en paden strooien, daarom zijn er specifieke strooiroutes opgesteld. Deze routes omvatten in totaal 184 kilometer, waarvan 63 kilometer fietspaden. De focus ligt op belangrijke wegen, zoals routes waar bussen rijden of waar veel scholieren gebruik van maken. Bij meldingen van gladheid is het doel om de routes binnen drie uur gestrooid te hebben. Op deze manier streeft Pijnacker-Nootdorp ernaar de wegen zo veilig mogelijk te houden tijdens de wintermaanden.