Onderhoudswerkzaamheden van Mooklaan en Monseigneur Bekkerslaan

Onderhoudswerkzaamheden van Mooklaan en Monseigneur Bekkerslaan

Van 4 tot en met 15 november 2024 voert de gemeente Rijswijk onderhoudswerkzaamheden uit aan de Dr. H.J. van Mooklaan en de Monseigneur Bekkerslaan. Deze ingrepen zijn gericht op het vergroten van de veiligheid voor voetgangers.

Aanpassingen op de Dr. H.J. van Mooklaan
Op de Dr. H.J. van Mooklaan, ter hoogte van de Briandstraat, wordt het bestaande zebrapad aangepast. Het zebrapad wordt verlegd en aangebracht op een drempel om de oversteek veiliger te maken. Daarnaast komt er een middeneiland, zodat voetgangers de weg in twee delen kunnen oversteken. Ook wordt de rijbaan versmald, met als doel de snelheid van automobilisten te verlagen en de veiligheid voor voetgangers te verbeteren.

Nieuwe oversteek op Monseigneur Bekkerslaan
Op de Monseigneur Bekkerslaan wordt ter hoogte van de Dr. H.J. van Mooklaan een gefaseerde voetgangersoversteekplaats aangelegd. Dit moet het oversteken van de weg veiliger en overzichtelijker maken voor voetgangers.

Verkeersomleiding tijdens werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07:00 en 17:00 uur. Tijdens deze periode wordt het doorgaande verkeer omgeleid, en buslijn 22 zal een aangepaste route volgen. Bewoners en bestemmingsverkeer kunnen de wijk blijven bereiken, maar moeten rekening houden met beperkte doorgang en mogelijke omleidingen. Reizigers wordt geadviseerd de borden en HTM-informatie te volgen om hinder te beperken.