Snelheden op de Admiraal Helfrichsingel: Bewoners vragen om actie

Snelheden op de Admiraal Helfrichsingel: Bewoners vragen om actie

Op 1 oktober vond er een ongeluk plaats op de Admiraal Helfrichsingel, dichtbij een basisschool. Dit heeft de frustratie onder de bewoners van de wijk doen oplopen, aangezien zij al langer pleiten voor verbeteringen op deze drukke straat. Ondanks de aanwezigheid van drie schoolzones, voelen de bewoners dat er te weinig wordt gedaan om de snelheden te verlagen en de veiligheid te waarborgen.

Bewoners boos om weinig actie
Veel inwoners zijn boos en gefrustreerd over het gebrek aan effectieve maatregelen. ‘Dit is niet normaal,’ zegt een van de medewerkers van de vishandel die tegenover de weg is gevestigd. De nabijheid van de basisschool maakt de situatie nog dringender.

Gemeente betreurt het ongeluk
De gemeente heeft laten weten dat zij het betreurt dat het ongeluk heeft plaatsgevonden en dat ze zich bewust zijn van de zorgen van de bewoners. ‘We verbeteren de verkeersveiligheid in Rijswijk vanuit ons Actieplan Verkeersveiligheid’ aldus een woordvoerder van de gemeente. Ze zijn voornemens om extra maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid op de Admiraal Helfrichsingel te verbeteren en de snelheid te verlagen. De inwoners hopen dat deze beloften ook daadwerkelijk worden waargemaakt.