Hoogste aantal verkeersongevallen in Rijswijk sinds 1998

Hoogste aantal verkeersongevallen in Rijswijk sinds 1998

Het aantal verkeersongevallen in Rijswijk is het afgelopen jaar sterk toegenomen. In totaal werden er 679 ongelukken gemeld bij de politie, het hoogste aantal sinds 1998. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Rijkswaterstaat. Van deze ongevallen had er één een dodelijke afloop, terwijl 231 ongelukken leidden tot gewonden. De overige 447 ongevallen resulteerden alleen in materiële schade, zoals beschadigde voertuigen.

Fietsers Vaak Betrokken bij Ongelukken
Een groot deel van de ongelukken in Rijswijk betrof fietsers. Vorig jaar vonden er maar liefst 116 fietsongelukken plaats. In 24 van deze gevallen bleef het gelukkig alleen bij blikschade, maar bij de overgrote meerderheid, 92 ongevallen, raakten één of meerdere mensen gewond. Dit laat zien dat fietsongelukken vaak ernstig zijn en niet zonder gevolgen blijven.

Meeste Ongelukken bij Daglicht
Opvallend is dat de meeste fietsongelukken, (wat er 87 in totaal zijn) overdag gebeurden, bij goed zicht. Slechts zeven ongelukken vonden plaats in het donker en zonder straatverlichting. Daarnaast waren er twintig ongelukken waarbij de weg wél verlicht was, maar toch verliep het verkeer niet veilig.

Fietsnetwerk en Verkeersveiligheid
Hoewel Rijswijk beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk van meer dan 220 kilometer, liggen de cijfers voor fietsongelukken hoger dan het landelijke gemiddelde. De gemeente Rijswijk is zich bewust van deze problemen en kijkt naar manieren om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het doel is om het aantal ongevallen, vooral onder fietsers, terug te dringen en te zorgen voor veiligere wegen voor iedereen.