Auto’s en drugs in beslag genomen bij grote controle op de A4

Auto’s en drugs in beslag genomen bij grote controle op de A4

Bij een grote verkeerscontrole langs de A4 zijn vrijdag meerdere auto’s in beslag genomen en verschillende bestuurders betrapt op het bezit van drugs. Eén automobilist is opgepakt nadat er vier kilo hennep in de kofferbak van zijn auto werd gevonden.

Grote Verkeerscontrole
De controle werd uitgevoerd door de gemeente Rijswijk in samenwerking met de politie, douane, Belastingdienst en handhaving. Zo’n zeventig auto’s werden van de A4 gehaald en gecontroleerd op het Hazepad. Tijdens deze controle kwamen verschillende overtredingen aan het licht.

Overtredingen en Boetes
Eén bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed van THC, en drie rijbewijzen werden ingevorderd. Daarnaast werden drie boetes uitgedeeld aan bestuurders die reden met een al ingevorderd rijbewijs. Ook werden drie auto’s in beslag genomen omdat ze niet voldeden aan de technische eisen.

Drugs en Schulden
Bij vijf auto’s werd een gebruikershoeveelheid softdrugs gevonden, en in totaal hadden de bestuurders een openstaande schuld van bijna 83.000 euro. Burgemeester Huri Sahin sprak haar tevredenheid uit over de controle: “Er zijn diverse misstanden aangetroffen die absoluut niet in het verkeer thuishoren. Het is goed dat zulke integrale controles plaatsvinden.”

De actie benadrukt het belang van veiligheid op de weg.