Nieuw college en raadsakkoord Pijnacker-Nootdorp is bekend

Nieuw college en raadsakkoord Pijnacker-Nootdorp is bekend

Donderdagavond is tijdens een presentatie in Cultura & Zo de samenstelling van het nieuwe college bekendgemaakt. Op dit moment zijn het officieel nog ‘kandidaat wethouders’. Volgende week woensdag zal de gemeenteraad stemmen of de kandidaten benoemd worden tot wethouder.

College krijgt vijfde wethouder
Het oude college (VVD, D66, PPN, CDA) gaat na de benoeming met toevoeging van EA de komende vier jaar aan de slag als bestuur van de gemeente.

Invulling college
Voor het CDA is Frank van Kuppeveld wethouder. Ilona Jense gaat in het college namens de VVD, Peter Hennevanger namens D66, Marieke van Bijnen namens PPN en Hanneke van de Gevel wordt wethouder voor Eerlijk Alternatief.

Trotse formateur
Formateur Bert van Alphen wist tot 16:00 donderdagmiddag nog niet dat hij in Cultura zou staan, maar hij presenteerde de nieuwe wethouders vol trots samen met een samenvatting van de periode voorafgaand om tot het hoofdlijnenakkoord te komen. Hij vertelde dat er samen hard gewerkt is en dat er goede vertrouwelijke gesprekken gevoerd zijn.

Goed wonen werken en recreëren
Van Alphen blikte ook nog even terug op zijn eigen tijd als wethouder in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. “Pijnacker-Nootdorp heeft een plekje in mijn hart en hoofd gekregen toen ik als wethouder mocht ‘spelen’. Ik heb in die tijd als cultuurwethouder veel geleerd.” Verder vertelde de formateur aan het aanwezige publiek dat Pijnacker-Nootdorp als een prettige duurzame gemeente op de kaart gezet moet worden waar je goed kan werken, wonen en recreëren.

Raadsakkoord: “Bouwen aan de toekomst”
“Ik ben trots op het document dat door jullie is gemaakt na het voeren van open en eerlijke gesprekken. Er zal nog heel veel gedaan moeten worden maar het verdient voorlopig al een groot compliment”, aldus Bert van Alphen. het raadsakkoord is opgesteld door Eerlijk Alternatief, D66, VVD, Progressief Pijnacker-Nootdorp, CDA, Trots, Partij voor de Dieren en ChristenUnie/SGP. De fractie van Gemeentebelangen stapte eerder al uit de onderhandelingen omdat een dichtgetimmerd raadsprogramma niet bespreekbaar was voor de partij.