Camerabeelden voorkomen grote brand bij bedrijf met dure limousines in Delfgauw

Camerabeelden voorkomen grote brand bij bedrijf met dure limousines in Delfgauw

Zaterdagavond heeft de eigenaar van Limousines Holland in Delfgauw door snel handelen een grote brand kunnen voorkomen. Het bedrijf verhuurt dure limousines en in het bedrijfspand aan de Groothandelsweg staat dan ook voor een vermogen aan auto’s.

Eigenaar ziet beweging en rook en aarzelt geen seconde
Pijnacker-Nootdorp.tv sprak zondagochtend met eigenaar Leo van Leeuwen. “De camera in de zaak registreerde even voor 23:00 uur beweging in de zaak. Toen ik ging kijken zag ik rookwolken en heb direct 112 gebeld. Ik zeg tegen mijn vrouw, ik moet even naar de zaak, want volgens mij is er brand en direct daarna belde de alarmcentrale die de beweging ook had gezien.” Voordat Leo bij de zaak was stond de brandweer al klaar op het terrein. Ze hadden nog even wat moeite om het terrein op te komen, maar dat lukte uiteindelijk met een sleutel.

Deur ingeramd door brandweer
Leo was binnen 20 minuten ook op de locatie van zijn bedrijfspand. “Ik was net één minuut te laat om te voorkomen dat de brandweer de deur inramde, maar logisch natuurlijk want die jongens willen ook zorgen dat erger voorkomen wordt. En ik ben blij want er staat voor een groot vermogen aan limousines in de zaak.” Leo vertelt ook dat zijn eigen camper sinds kort in het pand staat, dus alles bij elkaar zou het een grote ramp voor de ondernemer geweest zijn.

Waarschijnlijk grote brand voorkomen
De eigenaar en brandweer hebben gekeken naar de oorzaak. “Kortsluiting onder de motorkap van een limousine heeft voor een korte vlam gezorgd en daarna is het gaan roken”, aldus van Leeuwen. Op de vraag of zonder de camera de hele zaak in vlammen opgegaan zou zijn is Leo stellig: “De kans is groot we een hele grote brand hebben voorkomen door de signalering via de camera. Zo heeft de camera in het pand toch zijn diensten bewezen.”