CDA Pijnacker-Nootdorp vreest einde van toegankelijke sport door gestegen energieprijzen

CDA Pijnacker-Nootdorp vreest einde van toegankelijke sport door gestegen energieprijzen

Sportverenigingen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen in grote problemen komen vanwege de gestegen energielasten. Daar maakt het CDA zich grote zorgen over: de fractie vreest dat, als er geen oplossing komt, sport niet meer toegankelijk zal zijn voor alle inwoners. Dit is een risico dat ze willen voorkomen.

Zorgen van fractievoorzitter
Janno Meijer, fractievoorzitter, vindt dat sport toegankelijk gehouden moet worden voor iedereen, ook mensen met een kleine beurs, door de gemeente. Die verantwoordelijkheid ligt bij hun. Ook heeft het CDA vernomen dat landelijk al de helft van de sportverenigingen hogere contributie moeten betalen vanwege de hoge energieprijzen. Dat maakt pas duidelijk hoe belangrijk steun van de gemeente is voor de clubs. Meijer’s fractie wil van het college van B&W weten of de gemeente bereid is de sportsector financieel te ondersteunen als sportverenigingen in nood komen. Over verduurzaming en energiebesparing zijn ook vragen gesteld. Daar houdt het CDA zich ook veel mee bezig.

Lokale energieneutrale plannen
Het probleem met de energieprijzen kwam vorige week aan orde tijdens een ledenvergadering van Oliveo, een voetbalclub uit Pijnacker. Het bestuur van de club heeft grootse plannen om volledig energieneutraal te worden. Deze zijn ook al ontwikkeld. Bijna 100.000 euro wordt gespendeert aan het plaatsen van 290 zonnepanelen op het dak van de vereniging. Ze verwachten de kosten na ongeveer 7 jaar terugverdiend te hebben.