Tips om energie te besparen in Bibliotheek Pijnacker en Nootdorp

Tips om energie te besparen in Bibliotheek Pijnacker en Nootdorp

Door: Joey Koeijvoets –

Het is het gesprek van de dag. De stijgende energieprijzen. Voorschotbedragen van de energiemaatschappijen gaan voor veel huishoudens met honderden euro’s omhoog. De overheid geeft aan alle inwoners de komende twee maanden een bedrag van 190 euro om de hoge kosten te kunnen blijven betalen.

Kosten omlaag brengen
De Bibliotheek in Pijnacker en Nootdorp helpt ook mee om de kosten omlaag te krijgen middels een kennisavond. tijdens deze avond helpen experts je om slimme, soms kleine wijzigingen, aan te brengen in je dagelijkse gewoonten. Maar ook het aanpassen van bijvoorbeeld je ketel kan helpen. Standaard verwarmt je ketel tot 80 graden. Dit kan ook makkelijk naar 60 graden. Hij hoeft dan niet steeds extra te verwarmen. Je kan in de handleiding vinden hoe dat moet.

Gratis toegang
Dat en nog veel meer slimme tips om minder gas of elektriciteit te gebruiken om je woning te verwarmen krijg je op donderdag 10 november om 20:00 bij de Bibliotheek aan de Emmastraat in Pijnacker en bij Buurt & Zo in Nootdorp. Aanmelden is niet nodig.