Een tafel zwevend op 40 meter hoogte, met uitzicht over de hele Randstad, en onder leiding van topchef Erik Tas: sterrenrestaurant ’t Ganzenest organiseerde deze week in samenwerking met Dinner in de Sky een unieke culinaire ervaring die letterlijk en figuurlijk hoge ogen gooide.
In de tuin van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Rijswijk stond het opvallende platform opgesteld. Met 22 stoelen rondom een keuken in het midden werd er gekookt op grote hoogte, en dat leverde niet alleen een spectaculair uitzicht, maar ook een bijzondere beleving voor de gasten.
Koken op 40 meter hoogte
“Ja, we gaan zometeen op 40 meter hoogte koken,” vertelt chef Erik Tas tegen Feel Good Radio. “Dat doen we hier, bij ons achter in de tuin. Het is voor het eerst dat we dit organiseren.”
Een spectaculair debuut
De reacties van gasten liegen er niet om. Volgens Tas is dit de eerste keer dat ’t Ganzenest samenwerkt met Dinner in de Sky, een organisatie die zich specialiseert in exclusieve ‘dining in the sky’-concepten.
In de afgelopen week kookten telkens andere topchefs op het platform. “Ik heb een aantal bevriende chefs uitgenodigd, patrons van hun eigen restaurants,” legt Tas uit. “Elke dag stond er iemand anders aan het roer. We wisselden elkaar af en gaven zo elke dag een unieke culinaire invulling.”
Laatste dag van een bijzonder project
De editie van vandaag is de afsluiting van een week vol smaak, spanning en hoogte. Hoewel het een eenmalige actie was, lijkt de sfeer, het succes en de enthousiaste reacties onder de gasten een vervolg bijna onvermijdelijk te maken.
Of het initiatief een jaarlijkse traditie wordt, kan Tas nog niet bevestigen, maar het enthousiasme is groot. “Het is nu de laatste dag, maar wie weet… dit smaakt in ieder geval naar meer.”