CDA Pijnacker-Nootdorp zet in op meer betaalbare woningbouw

CDA Pijnacker-Nootdorp zet in op meer betaalbare woningbouw

Het CDA heeft op zaterdag 29 januari de campagne #VoorElkaar gelanceerd. Lijsttrekker Frank van Kuppeveld: “Het thema voor elkaar is tweeledig: enerzijds betekent het dat de grote opgaven waar we voor staan in onze gemeente niet als individu kunnen aanpakken, maar dat we dat samen moeten doen. Anderzijds heeft het CDA de afgelopen vier jaar laten zien het voor elkaar te krijgen.” Tegelijkertijd is Pijnacker-Nootdorp nog niet af en is het CDA nog niet klaar haar steentje bij te dragen.

Meer flexwoningen
Nummer twee op de lijst, Janno Meijer, vult aan: “Veel starters kunnen in onze gemeente geen woning kopen, omdat de prijzen door het dak zijn gegaan. De eerste plannen voor meer betaalbare woningbouw zijn gemaakt, maar we moeten meer doen. Bijvoorbeeld honderd flexwoningen bouwen, in 2022 nog.” Het CDA zet in op zes zetels – eentje meer dan de partij er in 2018 behaalde.

Het verkiezingsprogramma van het CDA kwam tot stand met bijdragen van ondernemers, verenigingen en betrokken inwoners. Voor het eerst bevat het programma ook heel specifieke plekken waar het CDA iets wil realiseren. Daarmee laat de lokale partij zien dat zij weet wat er speelt in buurten en wijken. “Dat is niet nieuw, wij luisteren altijd goed en worden steeds vaker ook gevonden”, zo laat Meijer weten.

Sport
Een ander belangrijk punt waar CDA zich hard voor maakt is sport. De partij ziet sport en gezondheid als cruciale pijlers voor het leven in onze gemeente: sport is daarmee meer dan een individueel belang. Daarom moeten in 2022 de grootste knelpunten in de sportaccommodaties (al dan niet preventief) worden aangepakt. Daarnaast wil het CDA de mogelijkheden van het Jeugd Sport Fonds verruimen waardoor meedoen voor alle minder draagkrachtigen goed mogelijk is.