Inwoners van Pijnacker-Nootdorp starten petitie tegen nieuwbouwproject in Delfgauw

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp starten petitie tegen nieuwbouwproject in Delfgauw

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp zijn een petitie gestart tegen de komst van 40 nieuwe woningen in Delfgauw. Het project in kwestie, Vrijenban II van Adriaan van Erk, zal bestaan uit 28 koopwoningen en 12 sociale huurwoningen tussen de Vrijenban en de Kooltuin. Hoewel hiermee de behoeften van verschillende doelgroepen tegemoet worden gekomen, is er ook onvrede.

Het voorafgaande proces
Begin 2019 presenteerde de ontwikkelaar een eerste concept van het plan aan een klankbordgroep van omwonenden. Op basis van hun reacties is het oorspronkelijke plan aangepast. Deze is gepresenteerd in juni 2021. In dezelfde maand ondertekende de gemeente 2021 een overeenkomst voor het project. De realisatie van het project zou bijdragen aan het verhelpen van het woningtekort binnen de gemeente.

Geen Oranjefeesten meer
De inwoners die tegen de bouw zijn vinden dat de bouw zonder visie en verbinding met de omgeving zou gaan gebeuren. Ook zou een belangrijk stuk groen van Delfgauw verder bebouwd raken, en vrezen de inwoners dat de Oranjefeesten tot een einde zouden moeten komen. Daarom zijn de inwoners een petitie begonnen, met het verzoek dat de bouw van Vrijenban II niet doorgaat. Inmiddels is deze 419 keer ondertekend.