Hulp bij vragen over de digitale overheid bij Bibliotheek Oostland

Hulp bij vragen over de digitale overheid bij Bibliotheek Oostland

Er wordt steeds meer online geregeld, zo ook zaken die met de overheid te maken hebben. Niet voor iedereen is dit gesneden koek. Bibliotheek Oostland helpt inwoners daarom om ze wegwijs te maken in de systemen met gebruikersnamen en wachtwoorden.

Problemen met taal of gewoon moeilijk
Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om via geautomatiseerde systemen je vragen te beantwoorden. Dit werkt niet altijd vlekkeloos. Bij Bibliotheek Oostland kun je altijd met een echt persoon in gesprek. Geen vraag is te gek dus als je vragen hebt kun je contact met ze opnemen.

Wegwijs in een handomdraai
Je kan bij de Bieb terecht met vragen over het activeren van je DigiD of het uitprinten van een QR-code. Ook leggen ze uit hoe je de CoronaCheck kunt gebruiken of hoe je de boosterprik in de app kunt toevoegen. Je kan ook terecht met vragen over AOW-uitkering, het regelen van zorg of een afspraak maken voor het verlengen van je rijbewijs.

Spreekuren
Iedereen is van harte welkom om langs te komen bij een van de spreekuren. De hulp is gratis, ook als je geen lid bent. Een afspraak maken is niet nodig.
– Nootdorp op vrijdag 11 februari van 14:00 – 16:00 uur
– Pijnacker op vrijdag 4, 11, 18 en 25 februari van 10:00 – 12:00 uur