De Voorleesoma’s gaan weer van start in CulturA & Zo

De Voorleesoma’s gaan weer van start in CulturA & Zo

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld en met veel plezier starten oma Thea en oma Agnes weer hun voorleesuurtje in CulturA & Zo. Elke laatste zondag in de maand wordt er weer voorgelezen in CulturA & Zo door de twee voorleesoma’s.

Eigen beelden en fantasie
Oma Agnes (65 jaar) en oma Thea (84 jaar) hebben er elke week enorm veel zin in. Thea Bijmolen werd vroeger altijd voorgelezen en kon dan wegdromen in haar wereld. Agnes te Molder vindt het zelfs nog steeds heerlijk om voorgelezen te worden: “Het is zo mooi dat je je eigen beelden kunt vormen en je fantasie kunt gebruiken”.

Jong en oud
Beiden willen deze momenten graag doorgeven aan kinderen. “Het is zo waardevol om de nieuwsgierige en blije snoetjes van de kinderen te zien en lekker met hen in gesprek te gaan. Jong en oud kunnen zoveel van elkaar leren!”, lacht oma Thea.

Favoriete kinderboek
Oma Agnes en oma Thea hebben veel voorleeservaring. Ze hebben allebei twee kinderen grootgebracht en lezen nu hun kleinkinderen voor. Het mooiste kinderboek van beide dames? Oma Agnes roept direct: “Pol, Pelle en Pingo op zoek naar het Noorderlicht. Een prachtig stripboek.” Oma Thea haar favoriete kinderboek is nog steeds ‘Het meisje met de rode schoentjes’, een sprookje van Hans Christian Andersen.