De gemeenteraadsverkiezingen in Pijnacker-Nootdorp: de stemmen worden geteld

De gemeenteraadsverkiezingen in Pijnacker-Nootdorp: de stemmen worden geteld

23.25 uur

Pijnacker-Nootdorp TV sprak met Nicolien Lugtigheid van koploper Eerlijk Alternatief. Zij is de ‘ambassadeur’ voor EA in Delfgauw. Haar kracht is te spreken in ‘Hanneke Janneketaal’. Daarmee bedoelt Nicolien de taal van de inwoners te spreken.

23.07 uur
Intussen zijn van 9 van de 33 stembureaus de stemmen binnen. De actuele tussenstand zie je hier:

D66 is niet ontevreden over de huidige tussenstand. Dat laat Daniel de Wolf van D66 weten aan Pijnacker-Nootdorp TV. De partij staat momenteel op een tweede plaats.

Eerlijk Alternatief staat nu aan kop

Edward de Lanoy, de CDA-fractievoorzitter zegt in een reactie positief verrast te zijn omdat je als lokale CDA toch de allure van een landelijke partij hebt. “En dat kan invloed hebben”,  stelt de Lanoy. CDA staat nu op een vijfde plek. De meeste stemmen zijn tot nu toe naar Eerlijk Alternatief gegaan. Deze partij staat aan kop met 1651 stemmen.

Vandaag is de derde en laatste dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Om 7:30 uur gingen de stembureaus in de gemeente Pijnacker-Nootdorp open, vanavond om 2100 uur gaan ze dicht en worden de stemmen geteld.

Cupcakes voor Oekraïne
Aan het einde van de bezoekreeks van Burgemeester Björn Lugthart aan de stemlokalen, was er even aandacht voor Oekraïne. Tegenover het stemlokaal aan de Emmastraat verkochten k

inderen cupcakes voor giro 555.

Last-minutestemmen
Om 17.00 uur was het opkomstpercentage 32,33%. De stembureaus zijn tot 21.00 uur vanavond geopend. Ga je nog last-minutestemmen? Vergeet dan niet je stempas en legitimatiebewijs mee te nemen!
Een stembureau bij je in de buurt vind je hier: https://www.pijnacker-nootdorp.nl/politiek-en-organisatie/verkiezingen/waar-kan-ik-stemmen/

Meest gestemd in kerkelijk centrum Nové in Nootdorp
Bij het stembureau in kerkelijk centrum Nové in Nootdorp zijn gemiddeld tot nu toe de meeste stemmen uitgebracht.