SKP breidt uit naar Nootdorp

SKP breidt uit naar Nootdorp

Aanbieder Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) breidt haar verzorgingsgebied uit naar Nootdorp. In Pijnacker en Delfgauw is de Stichting Kabeltelevisie Pijnacker altijd de aanbieder van kabeltelevisie geweest en in Nootdorp is Ziggo de kabelaar.

Uitbreiding
In Pijnacker heeft de SKP momenteel zo’n 8000 abonnees. In potentie zou datzelfde aantal er in Nootdorp bij kunnen komen, als iedereen vanaf de grote aanbieders zou overstappen naar de lokale exploitant. Ook in Pijnacker en Delfgauw is er nog uitbreiding mogelijk. Al sinds 2018 is de kabelexploitant bezig om het bestaande coaxnetwerk naar glasvezel te moderniseren. In alle nieuwbouwwijken legt de SKP meteen glasvezel aan.

SKP ook naar Nootdorp
De afgelopen jaren heeft SKP vele verzoeken gekregen van bewoners om ook diensten in Nootdorp te gaan aanbieden. Rond 1 juni gaat dat gebeuren en levert SKP ook internet, televisie en telefonie via glasvezel in Nootdorp. Het aantal adressen waar SKP razendsnel internet en glasheldere tv kan aanbieden via glasvezel, gaat daardoor met ruim 8.000 omhoog.

Nieuwe servicepartner
Met deze netwerkuitbreiding is het belangrijk voor SKP om ook een ervaren servicepartner in Nootdorp te hebben. Per 1 juni is dat Arco Computers, een bekend bedrijf voor menig inwoner van Nootdorp. Arco Computers is gespecialiseerd in reparatie, verkoop en installatie van computers en laptops. Daarnaast leggen ze netwerken en computerinstallaties aan en hebben zij ruime ervaring met het verhelpen van wifi-problemen.

Servicepunten
In deze nieuwe situatie heeft SKP als servicepunten Jotronics in Delfgauw, Electroworld van Dijk en RoBoWeb in Pijnacker. Daarnaast als servicepartner (zonder winkel) StarWorx in Delfgauw en Arco Computers in Nootdorp.