Informatieavond vrijwilligerswerk bij Ipse de Bruggen 28 juni

Informatieavond vrijwilligerswerk bij Ipse de Bruggen 28 juni

Op 28 juni organiseert Ipse de Bruggen Vrijwilligerswerk een oriënterende informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Dit vindt plaats bij Ipse de Bruggen in het hoofdgebouw, op het Buurtschap Craeyenburch te Nootdorp.

Dromen realiseren
Ieder mens is bijzonder en heeft het recht op een goed leven. Dat betekent zelf keuzes kunnen maken en bepalen wat belangrijk voor je is. Andere mensen om je heen hebben en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Jezelf ontwikkelen, capaciteiten benutten en je wensen en dromen kunnen realiseren. Dat is de visie van Ipse de Bruggen, een organisatie die al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Werken vanuit betrokkenheid
“Mede door de inzet van vele vrijwilligers worden dromen en wensen vervult”, laat de organisatie in een reactie weten. “Vrijwilligers geven kleur aan het leven van onze cliënten met een verstandelijke beperking. Door hun inzet is er meer persoonlijke aandacht en zijn meer activiteiten mogelijk. Vaak vormen vrijwilligers voor onze cliënten een brug naar de samenleving. Vrijwilligerswerk bij Ipse de Bruggen staat voor betrokkenheid en inzet van uit het hart. Als vrijwilliger krijg je energie van dit werk, dat horen we regelmatig terug.”

Nieuwsgierig geworden?
Bij Ipse de Bruggen worden vrijwilligers gezocht die willen helpen bij verschillende activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Maar je kunt ook:

*Bezoekvrijwilliger worden van een cliënt of een woning en een leuke activiteit komen doen of gewoon een bakkie koffie komen drinken.
*Een lekkere maaltijd samen bereiden en met elkaar eten.
*Muziek maken en/of zelf een uurtje komen muziek maken.
*Extra aandacht geven aan cliënten die zelf niet zo gauw om aandacht vragen maar hier wel behoefte aan hebben.
*Samen met andere vrijwilligers en medewerkers ondersteunen bij de recreatieve clubs s ’avonds als sjoelen, voorlezen, knutselen etc
*Heb je zelf een leuk idee? Er is veel mogelijk!

Opgeven voor deze bijeenkomst kan via deze link. Je krijgt een bevestiging en een definitieve uitnodiging!