Voorstelling “Alle Ballen Op Bertha” binnenkort in CulturA & Zo

Voorstelling “Alle Ballen Op Bertha” binnenkort in CulturA & Zo

In Bertha Wolters’ (Thea van der Helm) café “De Warme Bal” is eten niet bepaald een genoegen – het ruikt er naar oud frituurvet, en de eigenaresse raakt ook nog eens volkomen in paniek. Maar haar rijke neef (Harm Pot) heeft aangekondigd dat hij een bezoekje komt brengen. Ze moet haar sjofele kroeg omtoveren tot prachtig restaurant. En daar heeft ze slechts 24 uur de tijd voor.

Lastige gasten
Nu moet Bertha ineens doen alsof ze een zeer exclusief sterrenrestaurant heeft. Daarmee zal de dagelijkse gang van zaken flink op z’n kop staan. Haar gasten krijgen hier natuurlijk ook mee te maken. Stamgast Mieke (Carla Pot), die zich elke ochtend in het café bevind, moet plotseling een de rol van een fijne, elegante dame aannemen. Onhandige vriend Job (René Speelman) struikelt van de ene ramp naar de andere. Zwijgzame gast Henk weigert volledig om de kroeg te verlaten voor de belangrijke komst en de jaloerse horeca-buurvrouw (Shari Holsteijn) zet ongedierte in de kroeg.

Bijna gelukt
Het gene wat volgt is de enige mogelijke optie: een heerlijk verwisselingsspel waar alles wat maar fout kan gaan ook fout gaat. Uiteindelijk, doormiddel van veel ideeën, smoezen en trucjes, zal het Bertha toch lukken om haar rijke neef te overtuigen: in zijn ogen zal ze dat exclusieve sterrenrestaurant vlekkeloos laten draaien. Totdat de chaos helemaal uitbreekt…

Nog meer
Een bijzonder iets aan deze voorstelling van toneelvereniging Het Voetlicht is dat de regisseur aan de bar kan zitten als zwijgzaam onderdeel van het stuk. Ook spelen mee: Jannes Mulder, Karin van der Sande en Jenny Stuivenberg.

Waar?
De voorstelling vind plaats in Theater CulturA & Zo – 28 & 29 oktober om 20:00 uur, 4 & 5 november om 20:00 uur, 6 november om 14:00 uur.