Wethouder Hennevanger opent samen met leerlingen Sint-Jozefschool Kinderboekenweek 2022

Wethouder Hennevanger opent samen met leerlingen Sint-Jozefschool Kinderboekenweek 2022

Op woensdagochtend 5 oktober opende Onderwijswethouder Peter Hennevanger samen met de ruim 400 leerlingen van de Sint-Jozefschool in Nootdorp officieel de Kinderboekenweek 2022. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Gi-ga-groen, dat betekent dat kinderboeken over dieren en natuur in de spotlights staan. En dat dit thema leeft binnen de school was ook goed te zien. Niet alleen waren heel veel leerlingen Gi-ga-groen-gekleed. Ook hebben leerlingen en leerkrachten afgelopen week hard gewerkt om jungle- of dierenhoekjes in hun klas in te richten.  

Aandacht voor lezen
Het stimuleren van het plezier in lezen vormt op de Sint-Jozefschool in Nootdorp een belangrijk onderdeel van het onderwijs. De Kinderboekenweek vormt daarin een belangrijk evenement, waarmee leerkrachten op een leuke en verfrissende manier boeken en lezen nog eens extra onder de aandacht willen brengen van leerlingen én ouders.

Officieel geopend
De wethouder gaf buiten op het centrale plein het officiële startsein voor een spetterend optreden van alle 400 leerlingen van de Sint-Jozefschool die samen het Giga-groen lied ten gehore brachten. Hiermee werd de Kinderboekenweek officieel geopend.  De leerlingen ontvingen een luid applaus van ouders, leerkrachten en wethouder. Samen met een aantal leerlingen uit groep 3 en 4 opende de wethouder aansluitend de nieuwe mini-bibliotheek, die speciaal in de school is ingericht voor de jongste lezers. En bij een officiële opening hoort natuurlijk het knippen van een lint. De leerlingen van groep 3 hadden samen een Gi-ga-groen-lint gemaakt. Samen met de wethouder knipten Sofie, Dani en Mabel het zelfgemaakte lint door, waarna de bibliotheek officieel was geopend.

Verrassing wethouder
De wethouder had nog een leuke verrassing voor de kinderen in petto; een nieuw boek voor in ‘hun’ bibliotheek. De kinderen namen het prentenboek Egalus in ontvangst, dat schrijfster Marije Tolman speciaal maakte voor de Kinderboekenweek. De kinderen waren natuurlijk erg benieuwd naar hun nieuwe aanwinst. Aandachtig luisterden de kinderen naar hoe de wethouder voorlas uit het boek over een egel die altijd maar rommel moet opruimen van anderen. Op een dag besluiten de andere dieren hem te helpen.

Kinderboekenweek op de Sint-Jozefschool
Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Sint-Jozefschool verschillende activiteiten, waaronder een masked-reader wedstrijd waarbij leerlingen moeten raden wie er achter het masker van een voorlezer schuilgaat. De hele week zijn er verschillende activiteiten waarmee de school lezen en boeken op een leuke manier onder de aandacht brengt.