Octantschool Schatkaart groot bedrag ingezameld voor de Voedselbank Delft

Octantschool Schatkaart groot bedrag ingezameld voor de Voedselbank Delft

Op dinsdagochtend 11 oktober heeft een groep kinderen en twee leerkrachten van de Octantschool Schatkaart een bezoek gebracht aan de Voedselbank in Delft. Namens de bassischool, dat gevestigd zit in Pijnacker, namen de kinderen en leerkrachten een groot ingezameld bedrag ter waarde van €3345,40 met hun mee.

Sponsorloop
Het ingezamelde bedrag van maar liefst  €3345,40 is door de kinderen binnengehaald via een georganiseerde sponsorloop. Op 16 september hebben namelijk alle kinderen rondjes gerend om geld op te halen voor de Voedselbank Delft. Op het sportveld van voetbalvereniging Oliveo werden de rondjes gerend. Na het lopen werden de kinderen voorzien van heerlijke lekkernijen dat gemaakt werd door een hoop familieleden. De vrijwilligers van de Voedselbank waren erg dankbaar voor het ingezamelde bedrag.

De Voedselbank
De Voedselbank verzorgt iedere week voedselpakketten aan de inwoners die dat hard nodig hebben in Delft, Pijnacker en Noordorp. Dit kunnen bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zijn die de hulp van de Voedselbank nodig hebben. Vrijwilligers van de Voedselbank helpen deze mensen door middel van geld, voedsel en diensten. Het ingezamelde bedrag is dus van harte welkom bij de Voedselbank. Op deze manier kunnen zij nog meer mensen van hun behoefte voorzien.

Mocht je misschien zelf willen doneren? Dat kan via de website van Voedselbanken Nederland .