Schaatsbaan Ice Paradise keert deze winter niet terug vanwege hoge kosten

Schaatsbaan Ice Paradise keert deze winter niet terug vanwege hoge kosten

Dit jaar komt de schaatsbaan van Ice Paradise niet terug op de vijver bij Westfield Mall of the Netherlands. Dit heeft de organisatie zelf kenbaar gemaakt. Reden hiervoor zijn de financieel onzekere tijden.

Vertrouwd gezicht
De schaatsbaan is een vertrouwd gezicht. Ieder jaar wordt de drijvende baan weer opgebouwd op de vijver naast het winkelcentrum in Leidschendam. Dit jaar zou het achttiende seizoen worden voor Ice Paradise.

Onzekere tijden en hoge energiekosten
De voorbereidingen waren al gestart, maar de organisatie besluit nu toch dat er dit jaar definitief geen schaatsbaan komt: “Tot het laatst hebben wij getwijfeld, maar de onzekere economische tijd met op dit moment ongelooflijke hoge energiekosten zijn de basis voor deze beslissing geweest”, aldus de organisatie.

Verder schrijft de organisatie dat er verschillende alternatieven zijn overwogen, maar dat dit niet haalbaar is. De organisatie begrijpt dat het een domper is voor veel kinderen en andere ijsliefhebbers, maar hoopt op hun begrip en wenst iedereen ondanks het nieuws een mooie winter.

Groter en spectaculairder
Volgend jaar zegt Ice Paradise groter terug te willen keren: “Samen met Westfield-Unibail, de eigenaar van the Mall of the Netherlands, gaan wij een plan maken waarmee we volgend jaar groter en spectaculairder kunnen terugkomen. Dit alles onder voorbehoud van een positieve economie en normale energietarieven.”