Vuurwerkoverlast in Pijnacker-Nootdorp baart zorgen over natuur

Vuurwerkoverlast in Pijnacker-Nootdorp baart zorgen over natuur

In Pijnacker-Nootdorp en omgeving wordt sinds enkele weken weer flink vuurwerk afgestoken: met grote regelmaat in de meeste uren van de dag én nacht. De vuurwerkafstekers zoeken lastig te bereiken plekken op die voor handhavers lastig te bereiken zijn, waaronder natuurgebieden. Inwoners van de gemeente vinden deze knallende eindejaarsontwikkelingen zorgwekkend.

Zorgen om dieren
Men maakt zich zorgen om de dieren in en rondom deze gebieden. Honden, katten, vogels, konijnen en andere diersoorten die in het gebied leven krijgen te maken met harde geluiden en verstoringen van hun natuurlijke routines. Ook krijgen ze te maken met gevaarlijke glasscherven, iets dat voortkomt uit het feit dat afstekers steeds vaker glazen flessen gebruiken bij hun vuurwerkpraktijken.

Oproep
Eén van onze lezers uit zorgen over de knallen, glasscherven, algemene overlast en de effecten van deze dingen op de inwoners en natuur van Pijnacker-Nootdorp. Het baart zorgen dat Oud & Nieuw nog een kleine twee maanden in de toekomst is, maar er al zoveel vuurwerk wordt afgestoken. Daarom wordt een oproep gedaan aan vuurwerkafstekers en mensen met voorbeeldfuncties: realiseer je wat veel vuurwerk op een gevaarlijke manier afsteken doet met de omgeving.

Conclusie
Het belangrijkste is: vuurwerk afsteken op oudejaarsavond is een leuke manier om het nieuwe jaar in te gaan, maar de natuur zou er niet vroegtijdig onder moeten lijden.