Wethouder Hennevanger bezoekt onderwijslocatie ’t Kraaienest in Nootdorp

Wethouder Hennevanger bezoekt onderwijslocatie ’t Kraaienest in Nootdorp

Wethouder Peter Hennevanger (onderwijs) bracht woensdag 22 februari een bezoek aan onderwijslocatie ’t Kraaienest in Nootdorp. Daarbij werden ook de huurovereenkomst en de doordecentralisatie-overeenkomst getekend.

Voortgezet speciaal onderwijs
’t Kraaienest staat op het terrein van Ipse de Bruggen aan de Brasserskade. In de buurt wonen ongeveer 350 mensen met een verstandelijke beperking in kleine groepen, maar wordt er ook dagbesteding en zorg geboden.

Ook staat er al jarenlang een gebouw voor speciaal onderwijs (SO). Op 30 augustus vorig jaar werd het nieuwe gebouw geopend voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Deze is verbonden met het oude gebouw en biedt groepslokalen, en ruimte voor praktijkvakken en voor interne stages. Door de verbintenis en de samenwerking tussen de SO en VSO is er één doorgaande leerlijn zichtbaar voor zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar oud.

Ondertekening en rondleiding
Het bezoek werd gestart met een officieel moment. Zo moesten de huurovereenkomst en de doordecentralisatie-overeenkomst worden ondertekend. Zowel wethouder Hennevanger als Ewald van Vliet (bestuursvoorzitter van Lucas Onderwijs) hebben hun handtekening gezet.

Na het tekenen werden de aanwezigen rondgeleid door het nieuwe gedeelte. Daarbij werd uitleg gegeven over het onderwijs, de begeleiding en de ruimtes die daarop aansluiten. Ook werden ze in enkele klaslokalen verwelkomd en kon er gezien worden wat het onderwijs voor de leerlingen betekent.

Prachtige en veilige plek
Van Vliet maakte gebruik van het moment om zowel de gemeente als zorgpartner Ipse de Bruggen te bedanken in het traject. “We doen het voor een mooie en kwetsbare doelgroep: de kinderen. Het is een prachtige en veilige plek voor ze om zich te ontwikkelen.”

Wethouder Hennevanger sloot zich daarbij en voegde toe: “Ik wil Ipse de Bruggen heel erg bedanken voor hun gastvrijheid. We weten allemaal dat ruimte in de gemeente schaars is. Dan is het fijn dat het op die manier toch gelukt is.” Ook richtte de wethouder zich naar het dagelijkse bestuur van de school: “Ik ben blij dat jullie er zijn voor de kinderen.”