Nog 22 nachtjes slapen tot YMCA Zomerkamp

Nog 22 nachtjes slapen tot YMCA Zomerkamp

Door: Joey Koeijvoets –

Elk jaar kunnen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar op zomerkamp gaan met de YMCA. Het doel van dit kamp is om zo veel mogelijk kinderen de gelegenheid te bieden een geweldige vakantieweek te ervaren. Voor de kids is het nog 22 nachtjes slapen voordat het feest gaat beginnen voor. Rijswijk.tv sprak daarom met Tianne van Dam, oud deelnemer, hoofd PR en kampbegeleider voor de tieners van YMCA Rijswijk.

Kennismaken met tieners en ouders
“We staan weer te springen om aan de slag te gaan. We hebben volgende week de kennismaking met de tieners. Ook de ouders komen daar mee naartoe. We vinden het namelijk belangrijk dat zowel de ouders en de tieners kennis met ons maken. Ze geven hun kind toch een week aan ons mee. Dan wil je wel even weten bij wie je ze achterlaat”, aldus Tianne. Tijdens de kennismaking gaan de jongeren marshmallows roosteren en een eerste indruk van elkaar opdoen. van Dam: “We gaan gelijk de eerste zaterdag van de vakantie weg. Om 09:30 zitten we in de bus naar Ootmarsum.”

Veel plezier maken voor weinig geld
Op de vraag wat de jongeren dit jaar gaan doen reageert Tianne enthousiast: “We gaan dit jaar hopelijk weer veel waterpret hebben. Daarnaast gaan we de bossen in en net zoals ieder jaar levend Stratego spelen. Ons motto is om zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk plezier te maken.”

Prijs laag houden
Door de hulp van sponsoren kan de prijs voor het YMCA zomerkamp zo laag mogelijk gehouden worden. Dit jaar is de prijs vastgesteld op 150 euro, maar indien de hoogte van de kampprijs toch een obstakel is om je kind op te geven voor het zomerkamp, dan gaat de organisatie graag met je in gesprek om te kijken hoe het toch mogelijk te maken is om mee te gaan op kamp.

Inschrijven 
Dit jaar kampeert de YMCA op de kampeerboerderij Roezeberg in Nutter (Ootmarsum). Het zomerkamp begint op 8 juli en op 15 juli zijn de kinderen weer terug in Rijswijk. De organisatie roept op om snel in te schrijven, want er is nog maar plek voor een klein groepje jongens. Inschrijven kan via deze link.