Tijdelijke afsluiting Laan van Sion voor werkzaamheden aan fietspad

Tijdelijke afsluiting Laan van Sion voor werkzaamheden aan fietspad

Door: Joey Koeijvoets –

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 14 juli 2023 zal de Laan van Sion tussen de Van Rijnweg en de Zoete Aagt afgesloten zijn voor auto’s, fietsers en voetgangers vanwege werkzaamheden. Tijdens deze periode zal er een omleidingsroute van kracht zijn.

Fietspad moet afgemaakt worden
In november 2022 werd het nieuwe gedeelte van de Laan van Sion, tussen de Zoete Aagt en de Van Rijnweg, geopend voor auto’s, fietsers en voetgangers. Door de regen en koude temperaturen was het toen niet mogelijk om het fietspad volledig af te maken met rood gekleurd asfalt. Hierdoor had het fietspad tijdelijk een grijze kleur in plaats van rood.

Afsluiting deels in zomervakantie
Om dit te verhelpen, zullen de werkzaamheden plaatsvinden tussen maandag 3 en vrijdag 14 juli 2023. Deze periode is (deels) gekozen tijdens de zomervakantie, wanneer er vaak minder verkeer is, om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor auto’s, fietsers en voetgangers die gebruikmaken van dit deel van de Laan van Sion. De werkzaamheden beginnen vlak voor de zomervakantie, zodat de overlastperiode zo kort mogelijk is. Tijdens deze werkzaamheden zal de Laan van Sion tussen de Van Rijnweg en de Prinses Beatrixlaan volledig afgesloten zijn voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Omleiding wordt aangegeven
Bewoners en hulpdiensten zullen te allen tijde toegang hebben tot de woningen in het gebied. Houd rekening met extra reistijd. De omleidingsroute zal duidelijk worden aangegeven met gele borden in de omliggende straten.

Betere infrastructuur
Auto’s kunnen omrijden via de Laan van Sion, het Terras van Sion en de Prinses Beatrixlaan. Voetgangers en fietsers kunnen omlopen of omrijden via de Pastoor Verburchweg, de Laan van Sion, de Mirabelle en de Zoete Aagt. Deze tijdelijke afsluiting en de daaropvolgende voltooiing van het fietspad met de rode asfaltlaag zullen zorgen voor een verbeterde infrastructuur en een betere gebruikerservaring voor alle weggebruikers in het gebied.