Nieuwe bibliotheek in Huis van de Stad Rijswijk geopend: “Hopen dat u zich thuis zal voelen”

Nieuwe bibliotheek in Huis van de Stad Rijswijk geopend: “Hopen dat u zich thuis zal voelen”

Op zaterdag 15 juli is de nieuwe bibliotheek geopend in het Huis van de Stad Rijswijk. In bijzijn van de Rijswijkers werd de nieuwe locatie geopend.

“Hopen dat u zich thuis zal voelen”
“Magnifique, maar ook intiem”, zo omschrijft Gerard Hendriks, directeur van Bibliotheek aan de Vliet, de nieuwe vestiging. Tijdens zijn openingsspeech sprak Hendriks zijn dankbaarheid uit aan iedereen die heeft geholpen bij de totstandkoming. De directeur is meer dan tevreden over het eindresultaat en hoopt dat de Rijswijkers dit ook zullen vinden: “We zijn echt ontzettend blij in deze prachtig nieuw ingerichte bibliotheek. We hopen dat dit een plek wordt waar u zich ontzettend thuis zal voelen.”

Opening
Gerard Hendriks trok samen met wethouder Werner van Damme het openingslint open, waarna de aanwezigen mochten rondstruinen door de nieuwe bibliotheek. Ook werden er rondleidingen gegeven om mensen wegwijs te maken en konden mensen uiteraard gelijk leesmateriaal mee naar huis nemen. Uiteraard was er ter gelegenheid van de opening ook een feestelijk gebakje.