Meer schone energie opgewekt door meer zonnepanelen voor iedereen

Meer schone energie opgewekt door meer zonnepanelen voor iedereen

In Leidschendam-Voorburg wordt steeds meer schone energie opgewekt met zonnepanelen. Doordat er meer zonnepanelen worden geïnstalleerd, wordt het totale energieverbruik steeds schoner. Dit initiatief komt van de coöperatie ‘Zon op Leidschendam-Voorburg U.A. (Zon op LV), opgericht door enthousiaste inwoners van de gemeente. Met hun projecten maken zij het mogelijk dat inwoners de voordelen van zonnepanelen kunnen ervaren, zelfs als zij geen geschikt dak hebben.

Zon op LV
Zon op LV organiseert projecten waarbij zij zonnepanelen plaatsen op grote daken in onze gemeente, zoals die van scholen of bedrijven. Bijna alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen hieraan deelnemen. De opgewekte zonne-energie wordt teruggeleverd aan een elektriciteitsbedrijf, dat Zon op LV daarvoor een vergoeding geeft. Dit geld wordt vervolgens verdeeld onder de deelnemers aan het project. U kunt meedoen door lid te worden van de coöperatie Zon op LV en één of meerdere certificaten voor een project aan te schaffen.

Succesvolle projecten
Zon op LV heeft al twee succesvolle projecten gerealiseerd in Leidschendam-Voorburg: ‘Zon op Cascade’ in Voorburg (met zonnepanelen op de sporthal van de basisschool) en ‘Zon op Akkerlust’ in Leidschendam (met zonnepanelen op een boerderij). Binnenkort gaat het derde project van start in Leidschendam-Zuid: ‘Zon op De Star’, waarbij zonnepanelen worden geplaatst op het dak van transportbedrijf Van Rijswijk.

Veel voordelen
Er zitten veel voordelen aan het deelnemen aan zonnestroom projecten. Door meer schone energie te gebruiken, help je mee om de opwarming van de aarde tegen te gaan en draag je bij aan een beter klimaat. Bovendien is het goed voor jouw portemonnee. Specifiek voor inwoners van de wijk Leidschendam-Zuid en huurders van sociale huurwoningen zijn er extra voordelen; lidmaatschap van de coöperatie is voor hen gratis.

Voor meer informatie over Zon op LV en haar projecten kunt u kijken op zonoplv.nl. Als je wil deelnemen aan het project ‘Zon op De Star’, kunt u een e-mail sturen naar info@zonoplv.nl.