[FOTO] Veteranen geëerd met Witte Anjerperk in Teddy Scholtenpark

[FOTO] Veteranen geëerd met Witte Anjerperk in Teddy Scholtenpark

Zaterdag kwamen veteranen samen in het Teddy Scholtenpark. Samen met burgemeester Huri Sahin werd daar het Witte Anjerperkje onthuld. Sahin begon haar speech met warme woorden: “Het Witte Anjerperkje is een manier om onze Veteranen te eren en hun inzet te erkennen en waarderen. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor en van Veteranen. Met het Anjerperkje hebben we een meer permanente plek gemaakt in Rijswijk waarmee we de Veteranen kunnen eren en waarderen”, aldus burgemeester Huri Sahin tijdens een toespraak voorafgaand aan de onthulling.

Hijsen van de Veteranenvlag
De plechtigheid begon met het hijsen van de Veteranenvlag bij het Huis van de Stad. Dit werd gedaan door de burgemeester, brigadegeneraal Solkesz en veteraan de heer Van der Zweep. Vervolgens verzamelden Rijswijkse veteranen van verschillende generaties zich bij het Teddy Scholtenpark voor de onthulling van het Witte Anjerperkje.

“Dank voor uw offers”
Bij de ceremonie assisteerden de heren Van der Sman en Campbell, beide veteranen, de burgemeester. Samen gaven zij het anjerperkje syhmbolisch water.

Waardering
Ook sprak de burgemeester nog haar waardering uit voor de veteranen: “Veteranen uit verschillende generaties zijn hier vandaag aanwezig. Dat vind ik bijzonder, omdat deze verschillende generaties zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid. U heeft zich ingezet voor de vrijheid van anderen. Dat is geen makkelijke taak en het brengt offers met zich mee. Dat doet het misschien nog steeds. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: dank u wel. Dank voor uw offers. Vrijheid en vrede moeten we koesteren en u heeft zich daarvoor ingezet. Ik hoop dat we met dit Witte Anjerperkje onze dankbaarheid aan u kunnen tonen”, aldus Sahin.

anjer Anjer 4 anjer 3 Anjer 2 Anjerperkje
<
>
Witte Anjerperkje