Wippolder loopt rood aan en kan promotie vergeten

SV Wippolder is er gisteravond niet in geslaagd om de finale van de  herkansingsronde voor promotie naar de 4e divisie te bereiken. Op het Sportpark Pauwmolen, gelegen op de grens van Delfgauw en Delft, verloor Wippolder met maar liefst met 1-6 van DZC’68. Onze sportverslaggever reisde, inclusief Wippolder-sjaal en pet, naar het sportpark om verslag te doen van deze halve finale.

Vertrouwen
Voorafgaand aan de wedstrijd heerste er vooral vertrouwen op de Pauwmolen. Inwoners en leden uit Delfgauw en Pijnacker-Nootdorp waren massaal uitgerukt om getuige te zijn van deze halve finale. Ook de harde kern van Wippolder, de Balcony Side, was vóór en tijdens de openingsfase van de wedstrijd vocaal erg aanwezig.

Snel op achterstand
Dat vertrouwen kreeg echter na 6 minuten al een kleine deuk: Na een lange bal van achteruit was Cas Evers eerder bij de bal dan de uitgekomen Wippolder-doelman Dion de Jong. Evers kopte de bal hierdoor in het lege doel en zette de bezoekers uit Doetinchem op een 0-1 voorsprong.

Beslissingen arbiter nadelig voor Wippolder
Wippolder speelde de eerste 20 minuten erg slordig. Een claim voor een vermeende handsbal in het strafschopgebied van DZC werd niet gehonoreerd door de scheidrechter Richard Groenewegen. Twee minuten later werd Guy Muller met een gele kaart bestraft voor vasthouden. Hier was hij het echter niet mee eens en beklaagde zich bij de arbiter, die hiervoor een tweede gele kaart trok waardoor Muller na 22 minuten al kon gaan douchen.

DZC loopt uit
De tweede goal van de bezoekers kon hierdoor ook niet uitblijven. Opnieuw was het buitenspeler Cas Evers die zijn naam op het scorebord zette. Hij schoot een vrije trap laag in de linker benedenhoek. Deze bal was zeker houdbaar voor de goalie Dion de Jong, die leek te kampen met fysieke ongemakken.

Na een halfuur kreeg Wippolder de genadeklap te verwerken. Linksback Marijn de Kler schoot na een korte corner de bal geweldig in de kruising. Hij tekende hiermee voor de 0-3. Enkele minuten later moest de doelman van Wippolder noodgedwongen naar de kant. Thijs Berg (geboren in 2005) was zijn vervanger.

Toch nog hoop?
Vlak voor rust kwam er toch een sprankeltje hoop terug bij Wippolder nadat Domenico de Vree de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Aanvoerder Daley Uythof zette deze goal fraai op met een mooie actie op de achterlijn. Hoerdoor stond het 1-3 toen beide teams aan de thee gingen.

Het doek valt
Slechts twee minuten na het begin van de tweede helft maakte spits Jesper Vonk aan alle illusies van Wippolder een einde door de bal door de benen van Thijs Berg te schuiven.

Domenico de Vree, de maker van de enige goal van Wippolder liet zijn emoties hierna de vrije loop. De jonge buitenspeler van Wippolder ging snoeihard door op zijn tegenstander waardoor scheidsrechter Groenewegen opnieuw de rode kaart toonde. hierdoor moest Wippolder door met 9 man. Na een uur spelen liep DZC uit naar een 1-5 voorsprong door opnieuw een doelpunt van Jesper Vonk.

Laatste wedstrijd van Uythof
In de 80e minuut kreeg aanvoerder Daley Uythof een publiekswissel van trainer Mark Moen. Hij verruilt Wippolder voor TOGB in Berkel en Rodenrijs. Uythof speelde zijn hele carrière bij Wippolder met één uitstapje: In de jeugd speelde hij één jaar bij Excelsior Rotterdam.

Vlak voor tijd zette invaller Rutger Ebbers de eindstand op het bord door met een droge knal opnieuw Thijs Berg te passeren. Hij zorgde voor de 1-6. Wippolder is hierdoor veroordeeld tot opnieuw een seizoen in de 1e klasse. De spelers van Wippolder verlieten uiteindelijk het veld terwijl ze werden toegezongen door de Balcony Side.