Burgemeester maakt kattenkamers schoon tijdens verrassingsbezoek dierenasiel

Burgemeester maakt kattenkamers schoon tijdens verrassingsbezoek dierenasiel

Tijdens de vakantie is het extra druk voor dierenasiel ’t Julialaantje. Los van de dieren die er normaal verblijven hebben ze nu extra beestjes te verzorgen van mensen die op vakantie zijn.

Vrijwilligers zijn onmisbaar
De inzet van vrijwilligers voor het verzorgen van de diertjes is ook nu heel erg belangrijk. Raadslid Alice Prenger van Beter voor Rijswijk zet zich al enkele jaren als vrijwilliger in voor het dierenasiel. Alice ging samen met burgemeester Huri Sahin naar het asiel om daar een dagdeel samen aan de slag te gaan.

Enorm dankbaar werk
Alice vertelt in gesprek met onze redactie dat ze het enorm dankbaar werk vindt omdat de diertjes niet voor zichzelf kunnen zorgen. “Ik heb onze burgemeester meegenomen omdat ze een grote dierenliefhebber is en ik haar graag wil meenemen in het werk dat we als vrijwilligers doen. Daarnaast is het voor haar ook leuk om te zien welke activiteiten en werkzaamheden we doen om de beestjes een mooie tijd te geven.”

Verrassing voor het asiel
Het was voor de medewerkers van het asiel niet bekend dat Huri zou komen. Prenger: “Ik had gezegd dat ik een vriendin zou meenemen zodat het een verrassing zou zijn. Toen bleek dat het de burgemeester was, was iedereen verbaasd en heel blij. Ze heeft samen met mij de kattenkamers en kattenbakken schoongemaakt. Ik hou van mensen met een hart voor mens en die en dat heeft Huri.”