Het doek valt voor Event Plaza in Rijswijk

Het doek valt voor Event Plaza in Rijswijk

Vrijwel alle zalen van Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86 worden definitief gesloten vanwege aanhoudende problemen met de brandveiligheid. Dit heeft de gemeente Rijswijk besloten. Ondanks meerdere waarschuwingen en boetes, is de eigenaar van Event Plaza B.V. er niet in geslaagd om de vereiste brandveiligheidsmaatregelen te treffen.

Eén zaal is nu nog open
Enkel één zaal met een capaciteit van 200 mensen mag onder strikte voorwaarden nog worden gebruikt. Het college benadrukt dat de veiligheid van de bezoekers prioriteit heeft, en voelt zich verplicht om in te grijpen nu de situatie niet is verbeterd.

Organisaties zijn gedupeerd
De sluiting van de zalen heeft directe gevolgen voor vele geplande evenementen, die nu niet kunnen doorgaan. Organisatoren en hun gasten worden hierdoor ernstig gedupeerd. De situatie blijft voor onbepaalde tijd, afhankelijk van wanneer de eigenaar de brandveiligheid op orde brengt.

Brandveiligheid op orde brengen
Pas als kan worden aangetoond dat een zaal volledig voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften, zal deze weer open mogen. De gemeente Rijswijk hoopt dat de eigenaar snel de benodigde maatregelen neemt om verdere verstoringen te voorkomen.