Rotaryclub Rijswijk Steunt Ouderen met Strandwalkoffie tijdens Strandwalfestival

Rotaryclub Rijswijk Steunt Ouderen met Strandwalkoffie tijdens Strandwalfestival

Afgelopen zaterdag overhandigde Ger Bulder van Rotaryclub Rijswijk en initiatiefnemer van de Rijswijkse tweedehands boekenwinkel in Oud Rijswijk een cheque van €1812,11 aan het bestuur van het Strandwalfestival.

Boekenmarkt tijdens markt Oud Rijswijk
Dit bedrag, verzameld door de verkoop van boeken in de winkel in de Kerkstraat in Rijswijk gedurende de maand juli, zal worden gebruikt voor de organisatie van het programma Strandwalkoffie voor ouderen. Dit evenement vindt plaats tijdens het Strandwalfestival op zaterdag 14 september in het Huis van de Stad.

Koffiebijeenkomst voor ouderen
De Rotaryclub Rijswijk, een serviceclub die verschillende doelen lokaal en wereldwijd ondersteunt, richt zich dit jaar op de ouderen van Rijswijk. Van de 60.000 inwoners zijn er bijna 13.000 ouder dan 65 jaar. Voor deze doelgroep is het Strandwalfestival niet altijd even toegankelijk, en daarom wordt er iets speciaals georganiseerd. Bewoners van zorginstellingen en aanleunwoningen worden uitgenodigd voor een koffiebijeenkomst in het Huis van de Stad, waarbij drie groepen van elk 40 ouderen kunnen deelnemen. Met hulp van lokale organisaties en vervoerders wordt het transport geregeld.

Ook een gebakje van Lentz
De deelnemers worden getrakteerd op koffie met gebak, aangeboden door banketbakkerij Lentz, en kunnen genieten van muziek van het 35 leden tellende Projectkoor Rijswijk en gedichten voorgedragen door kinderrechtenambassadeurs. Het Strandwalfestival vindt dit jaar voor de 15e keer plaats, op vrijdag 13 en zaterdag 14 september, in en rond het Rijswijkse Bos.