Bristol sluit filiaal in Rijswijkse Bogaard Stadscentrum

Bristol sluit filiaal in Rijswijkse Bogaard Stadscentrum

En weer verdwijnt er een winkelketen uit het straatbeeld. Alle winkels van Bristol worden gesloten, zo ook het filiaal in het Bogaard Stadscentrum in Rijswijk. De eigenaar van de winkelketen gaat alleen in België door met de winkelketen.

Een stukje geschiedenis
Bristol begon zijn expansie naar Nederland in de jaren ’70 en ’80. De opening van een filiaal in Rijswijk paste in de strategie van de keten om een breed netwerk van winkels door heel Nederland op te zetten. Rijswijk, als een goed bereikbare stad nabij Den Haag, was een logische keuze voor de vestiging van een Bristol-winkel.

Een gevestigde waarde
Gedurende de jaren ’90 en 2000 groeide Bristol in populariteit. De winkel in Rijswijk, gelegen in Stadscentrum in de Bogaard, trok veel klanten aan die op zoek waren naar betaalbare schoenen en kleding. De winkel werd een vaste waarde voor veel inwoners van Rijswijk en omliggende gemeenten.

Het doek valt nu echt
Bristol had al langere tijd moeite, net als veel andere winkelketens. Twee maanden geleden vroeg het moederbedrijf een Belgische variant van uitstel van betaling aan. Toen leek het al slecht voor de Nederlandse filialen.

Alleen in België door
Volgens de CEO is er nu een reddingsplan voor een deel van het bedrijf, maar de Nederlandse winkels zijn hier geen onderdeel van. “Ze zijn afhankelijk van de Belgische organisatie, die failliet zal gaan, en hebben zelfstandig geen toekomst,” verklaart Vanaudenhove tegenover Nu.nl. “We zijn al winkels aan het sluiten en medewerkers vertrekken vrijwillig. Van de vijfhonderd mensen die er tot voor kort werkten, zijn er nog driehonderd in dienst.