De Scholen Gaan Weer Beginnen: Let Op in het Verkeer!

De Scholen Gaan Weer Beginnen: Let Op in het Verkeer!

Deze week gaan de scholen weer van start. Dit betekent dat er weer veel meer kinderen onderweg zullen zijn, vooral in de buurt van scholen. Na een lange vakantie is het voor hen even wennen om weer naar school te fietsen of te lopen. Omdat kinderen extra kwetsbaar zijn in het verkeer, roept de gemeente automobilisten op om extra alert te zijn. Zo kunnen de kinderen veilig van en naar school reizen.

Veilig naar School
Na de vakantie kan het voor kinderen lastig zijn om hun volledige aandacht op het verkeer te richten. Voor automobilisten betekent het einde van de rustige zomervakantie dat ze weer meer alert moeten zijn op scholieren in het verkeer. De jaarlijkse campagne “Wij gaan weer naar school” wordt daarom opnieuw ingezet om weggebruikers te herinneren aan hun verantwoordelijkheid. De maand september is namelijk berucht als de periode met de meeste ongevallen onder schoolgaande kinderen.

Meer Bewustwording
September staat in het teken van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Op veel plekken in de regio zijn posters en borden geplaatst met daarop bekende Dick Bruna-figuren, die automobilisten aansporen om beter op te letten. Onderzoek toont aan dat dergelijke afbeeldingen zorgen voor meer bewust rijgedrag, omdat veel automobilisten hun snelheid verlagen wanneer ze deze zien.

Tim Akkerman maakt liedje
Oud Di-rect zanger Tim Akkerman maakte een campagneliedje voor de bewustwordingscampagne. Deze is hier te bekijken.