200 asielzoekers gaan in hotel Stationsplein wonen

200 asielzoekers gaan in hotel Stationsplein wonen

In het hotel aan het Stationsplein zullen binnenkort 200 asielzoekers gevestigd worden. De eigenaar van dit pand heeft zijn locatie beschikbaar gesteld voor de periode van twee jaar, met een optie tot verlenging van een jaar.

Wettelijke taak van gemeente
De gemeente moet voldoen aan de wettelijke taak om 448 asielzoekers op te vangen, zoals bepaald door de Spreidingwet. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om kleinschalige opvanglocaties toe te staan, mits de helft van het hotel beschikbaar blijft voor gasten en het restaurant open blijft.

Aparte entree
Het hotel heeft 125 kamers met een capaciteit van maximaal 500 bedden. Voor de opvang van 200 asielzoekers zullen ongeveer 60 kamers worden gebruikt, waarbij een aparte entree wordt ingericht voor de bewoners.

Inloopbijeenkomst
Het COA streeft naar een evenwichtige samenstelling van de opvanggroep en zorgt voor voedsel, leefgeld, schoolgang voor kinderen, en begeleiding. Omwonenden en belanghebbenden worden deze week uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst om vragen te stellen en ideeën te delen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor dagbestedingsactiviteiten.