Basisschool Kentalis de Voorde veiliger met schoolzone

Basisschool Kentalis de Voorde veiliger met schoolzone

Rijswijkse kinderen van basisschool Kentalis de Voordekunnen sinds donderdag weer een stukje veiliger naar school gaan. Wethouder Werner van Damme opende samen met de leerlingen de schoolzone die verkeersgebruikers alert maakt op de school en de kinderen die daar lopen en fietsen. De schoolzone moet de snelheid uit de verkeersbewegingen halen. Ook kreeg de school het lespakket verkeerseducatie aangeboden.

Bijna alle scholen hebben schoolzone
Rijswijk heeft nog niet alles scholen voorzien van een schoolzone, maar is wel goed op weg om daar 100 procent in te scoren. De Voorde is de 17e school die deze zone heeft gekregen van de in totaal 21 basisscholen in onze gemeente. Wethouder Van Damme: “We richten als gemeente veilige schoolzones in zodat het voor alle verkeersdeelnemers duidelijk is dat er veel kinderen zijn en extra alertheid geboden is. Daarnaast zetten we als gemeente in op educatie, zodat iedereen al van jongs af aan leert wat er allemaal komt kijken bij het verkeer en wat je moet doen om veilig over straat te gaan.”

Herkenbaar Dick Bruna figuurtje
De verkeersveilige schoolzone is te herkennen aan de verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna. Ook zijn er stoeptegels aangelegd voor de school die de kinderen waarschuwen bij het oversteken. Deze maatregelen zorgen er voor dat de leerlingen veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen en dat andere verkeersdeelnemers zich bewust zijn van het feit dat er scholieren kunnen oversteken. Deze veilige zones legt de gemeente aan in samenspraak met scholen. Met elkaar worden belangrijke oversteekplekken en knelpunten in kaart gebracht.