Pand aan Korteweg in Pijnacker vanaf 2025 ingezet voor opvang Oekraieners

Pand aan Korteweg in Pijnacker vanaf 2025 ingezet voor opvang Oekraieners

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft het gebouw aan de Korteweg 1-3 in Pijnacker aangewezen als extra locatie voor de opvang van Oekraïners. Dit pand maakt het met minimale aanpassingen mogelijk om 32 mensen onderdak te bieden. De vluchtelingen kunnen waarschijnlijk vanaf begin 2025 op deze locatie terecht en blijven hier maximaal vijf jaar.

Einde oorlog nog niet in zicht
Op verschillende plekken in de gemeente is tijdelijke woonruimte gerealiseerd of zijn bestaande panden omgebouwd om opvang mogelijk te maken. De Nijverheidsweg in Pijnacker, de Molenweg in Nootdorp en de Meidoornlaan in Delfgauw zijn plekken die hiervoor zijn ingericht. Op een aantal locaties loopt de tijdelijke opvang in 2025 af.

Opvang kunnen blijven bieden
Om te kunnen blijven voldoen aan de opdracht vanuit het Rijk voor opvang van Oekraïners, heeft de gemeente ervoor gekozen om het gebouw aan de Korteweg 1-3 in Pijnacker geschikt te maken voor de huisvesting van 32 Oekraïense vluchtelingen. De benodigde werkzaamheden worden eind 2024 uitgevoerd, waarna de opvanglocatie waarschijnlijk begin 2025 opgeleverd kan worden.

SWOP helpt een handje mee
De gemeente Pijnacker-Nootdorp geeft aan dat ze inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen en deze kennis nemen we ook op deze locatie mee. De SWOP zal de vluchtelingen begeleiden. Omwonenden van de Korteweg 1-3 worden vandaag schriftelijk op de hoogte gesteld. Bovendien wordt er binnenkort een informatieavond georganiseerd.