Tweede editie Narin Thai Festival brengt Thailand naar Rijswijk

Dinsdagmiddag veranderde Rijswijk in een bruisende Thaise belevenis tijdens de tweede editie van het Narin Thai Festival. Dit evenement bood een dag vol muziek, dans en eten, en gaf bezoekers de kans om kennis te maken met de Thaise cultuur. Hoogtepunt van het festival was het optreden van Lamyai Haithongkham, een Thaise superster met meer dan 397 miljoen views op YouTube.

Een rustige start
Hoewel het festival om 12:00 uur rustig begon, was de organisatie volop bezig met de laatste voorbereidingen.

Topartiest en multiculturele sfeer
De ster van de avond was de 19-jarige Lamyai Haithongkham, die met haar optreden om 22:00 uur veel bezoekers trok. Vanwege haar populariteit was er extra beveiliging ingezet. Lamyai, een icoon in Thailand, brak door in 2017 met haar hit “Phu Sao Khar Lor”, en wordt vooral door jongeren gezien als een symbool van vrijheid.

Naast de optredens stond het festival in het teken van Thaise gerechten en culturele diversiteit. Meer dan 70 Thaise gerechten en drankjes waren beschikbaar, naast andere multiculturele eetkraampjes. De 11-jarige Jhonaila genoot samen met de andere bezoekers  van een Surinaamse bara en vond het festival gezellig.

Feestelijke sfeer
In de middag kwam het festival echt op gang toen dansers van het podium afkwamen en tussen het publiek dansten. Rond 14:45 uur begon het feest pas echt, met bezoekers die enthousiast meedansten. Voor kinderen waren er springkussens, en de sfeer bleef tot laat gezellig. In oktober komt waarschijnlijk een derde editie van het Narin Thai Festival naar Rijswijk. Het feest ging door tot 01:00 uur.