Bewoners spreken schande van illegale afvaldumpers ondanks groene tuintjes

Bewoners spreken schande van illegale afvaldumpers ondanks groene tuintjes

Rondom sommige afvalcontainers in de buurt staan kleine tuintjes. Waar je eerst alleen beton en vuilnisbakken zag, bloeien nu bloemen en planten. Deze groene plekjes maken de straat niet alleen mooier, maar ze helpen ook de buurt en de natuur een handje.

Groene afvalplekken
Afvalcontainers zien er vaak niet zo leuk uit. Ze zijn handig, maar maken de buurt niet mooier. Door planten en bloemen eromheen te zetten, ziet de plek er een stuk gezelliger uit. Mensen zullen eerder hun afval netjes in de container gooien als het er schoon en verzorgd uitziet.

Bewoners spreken er schande van
Terwijl we foto’s maken bij een berg afval aan de Treubstraat spreken we de Rijswijkse Astrid: “Als we allemaal ons afval netjes in de container gooien, blijft de omgeving schoon en kunnen de bloemen blijven bloeien.” Een man die net zijn afval weggooit spreekt zijn frustratie uit: “Zo laat je je eigen voortuin toch ook niet achter. De boete voor het dumpen van dit afval kan niet hoog genoeg zijn wat mij betreft.”

Hardnekkig probleem
Het probleem blijft ook in Rijswijk hardnekkig. Afval wordt nog steeds vaak naast de container gegooid, ondanks de groene oases. Het gebeurt nog te vaak dat mensen hun afval naast de container zetten. Dit maakt de plek weer rommelig, zelfs met het tuintje erbij.

Frustratie is groot
“Bewoners steken er veel tijd en liefde in om hun straat een beetje mooier te maken. Het is dan extra frustrerend als er toch nog afval naast de container belandt. Het is belangrijk dat iedereen in de buurt meedoet om de plek schoon te houden. Een mooie omgeving vraagt om een beetje zorg van ons allemaal.” aldus een buurtbewoner die graag anoniem blijft.

Afval 2 Afval 3 Afval 1
<
>
Rijswijk.tv