Kwart miljoen euro subsidie voor professionalisering lokale omroepen van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp

Kwart miljoen euro subsidie voor professionalisering lokale omroepen van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp

Feel Good Radio, de omroep voor Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp heeft voor 2025 een kwart miljoen euro gekregen van het Rijk voor het verder uitbouwen van de professionele nieuwsredactie. Het geld is toegekend door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) die de overheidsgelden onder omroepen verdeelt.

Onwerkelijk maar vooral trots
Het is voor de medewerkers van de omroepen een bijzondere dag. “Met de toekenning van deze subsidie hebben we nogmaals de bevestiging gekregen dat we relevant zijn voor onze gemeenten. Daarnaast kunnen we nu echt doorpakken en bouwen aan een nog krachtiger nieuwsmedium voor Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp. We zijn ontzettend trots op onze medewerkers die zich al jarenlang inzetten voor een mooie website met dagelijks nieuws en Feel Good Radio dat bij veel mensen in de voorkeuze van hun radiotoestel staat”, aldus voorzitter Ronald van der Meij.

Bouwen aan de toekomst
2025 wordt hét jaar waarbij de omroep met de subsidie van het Rijk het team van journalisten kan uitbreiden. Hiervoor komt binnenkort een vacature openbaar waarbij geïnteresseerden zich kunnen melden voor deze functie. “Vandaag is echt een onwerkelijke dag. We gaan het allemaal even op ons in laten werken en vooral genieten van de erkenning die we gekregen hebben en de mogelijkheden voor de groei en professionalisering van onze mediakanalen die deze subsidie mogelijk maakt”, aldus Joey Koeijvoets, producent van de omroep.