[VIDEO] Start bouw FLEX bedrijventerrein in Frijdastraat

[VIDEO] Start bouw FLEX bedrijventerrein in Frijdastraat

Met het slaan van de eerste paal door wethouder Werner van Damme, is de bouw van het nieuwe Flex-pand in de Treubstraat officieel gestart. Dit pand zal bestaan uit 67 flexibele bedrijfsunits, waarvan al 70% verkocht is.

Inspirerende ruimte
Voor onze Rijswijk.tv microfoon stonden Jelle Neijs en Bart Revier. Zij kochten met hun bedrijf 3 AM ook een unit waar ze een muziekstudio in gaan runnen. Zij begonnen ooit op een zolderkamer. Nu hebben ze een ruimte in Poeldijk, maar de eenzaamheid daar inspireert hen niet. Ze kijken uit naar de nieuwe locatie, waar ze tussen andere ondernemers zullen zitten. 3 AM maakt muziek voor festivals, inclusief vuurwerk- en droneshows, met behulp van computers en synthesizers.

Groeiende vraag
Volgens ontwikkelaar Max van Mahlen is er een groeiende vraag naar flexibele bedrijfsruimtes. Bedrijven, zoals start-ups van de TU Delft, willen geen lange contracten en hebben behoefte aan flexibiliteit. Het Flex-gebouw biedt niet alleen werkruimte, maar ook gezamenlijke ruimtes waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan.

Sluitstuk van renovatie
Jan Brugman van Industrieschap Plaspoelpolder vertelt dat de bouw van dit pand het sluitstuk markeert van een grotere renovatie in de Plaspoelpolder, waar zes vervallen complexen zijn opgeknapt of gesloopt voor nieuwbouw. Wethouder van Damme benadrukt aanvullend de rol van deze nieuwe bedrijfsunits in het aantrekken van innovatieve bedrijven.

Mooie duurzame uitstraling
Het FLEX-gebouw krijgt een groene voortuin, en de gemeente draagt bij door grotere bomen in de straat te planten. Ook de parkeerplaatsen worden vergroend met grasbetontegels, wat bijdraagt aan een duurzamere uitstraling.

In mei is het klaar
De bouw, uitgevoerd door Kees de Niet van Zanten Bouw, begint met het heien van 234 palen van 23 meter. De oplevering staat gepland voor volgend jaar mei, wanneer het hoogste punt bereikt is en de afwerking kan beginnen. De collectieve ruimtes in het pand zullen zorgen voor kruisbestuiving tussen de verschillende ondernemers.