[VIDEO] Doneer je winterjas en geef hem een tweede leven 🗓

[VIDEO] Doneer je winterjas en geef hem een tweede leven 🗓

van tot
ical Google outlook Agenda Nieuws Rijswijk Video

De koude dagen komen er weer aan, dat betekent dat de winterjas uit de kast getrokken moet worden. Helaas is het voor sommige mensen moeilijk om een winterjas te kopen omdat ze een te laag inkomen hebben. Hiervoor houden drie locaties in Rijswijk een inzamelingsactie.

Organisaties
Bij Weggeefwinkel Rijswijk, Welzijn Rijswijk en Don Bosco kan je je winterjas een tweede kans geven. Op deze manier kan je steun toebrengen bij mensen die het minder breed hebben. Je kan je winterjas vanaf nu inleveren bij de inleverpunten. Vanaf 4 november kunnen mensen met een Ooievaarspas of ingeschrijving bij Kei Rijswijk een jas gaan uitzoeken bij de Weggeefwinkel in Rijswijk.

Nieuwe trend
Veel buurtcentra en kledinginzamelpunten doen mee aan dit soort acties, ‘’Doneer je winterjas’’ is daar nu ook een van. Kleding een tweede kans geven is iets wat in de nieuwe generatie steeds meer wordt genormaliseerd. Zo wordt er tegenwoordig ook veel kleding online verkocht door bedrijven als Vinted en Marktplaats.

Gemeente
De Rijswijkse gemeente probeert op deze manier er voor te zorgen dat mensen met een laag inkomen of mensen die geen dak hebben ook hun winter warm kunnen doorzetten.