Wapens en illegale middelen aangetroffen bij controle in Plaspoelpolder

Wapens en illegale middelen aangetroffen bij controle in Plaspoelpolder

Vorige week heeft een gezamenlijke actie in de Plaspoelpolder geleid tot de vondst van wapens, drugs en zwaar vuurwerk. De actie, uitgevoerd door de gemeente Rijswijk, de politie en het Haags Economisch Interventie Team (HEIT), benadrukt de noodzaak van controles om criminaliteit in de stad aan te pakken.

Anonieme Opslagboxen Aantrekkelijk voor Criminelen
Opslagboxen en garages zijn populair onder criminelen vanwege de anonimiteit die ze bieden. Tijdens de controle van een groot aantal van deze boxen in de Plaspoelpolder werden verschillende illegale goederen gevonden. Een speurhondenteam werd ingezet om de wapens, drugs en vuurwerk op te sporen. De politie onderzoekt nu verder wie er betrokken zijn bij deze vondst

Veiligheid voorop
Burgemeester Huri Sahin reageerde positief op de resultaten van de controle en sprak haar waardering uit voor de inzet van alle betrokkenen. Ze benadrukte dat deze acties cruciaal zijn om de veiligheid in Rijswijk te waarborgen. “De opbrengst van deze controle toont aan hoe belangrijk het is om deze inspecties uit te voeren,” aldus Sahin.

Breder Plan Tegen Criminaliteit
De controle is onderdeel van een groter initiatief van de gemeente Rijswijk om criminele activiteiten te bestrijden. Het Haags Economisch Interventie Team werkt samen met onder andere de Belastingdienst, de Douane en de Inspectie SZW om ondermijning aan te pakken. Dit zijn situaties waarbij criminelen legale bedrijven gebruiken om illegale praktijken uit te voeren.