Voetgangerstunnel onder de Haagweg wordt eindelijk schoongemaakt

Voetgangerstunnel onder de Haagweg wordt eindelijk schoongemaakt

Goed nieuws voor de omwonenden van Oud Rijswijk. De voetgangerstunnel wordt namelijk volgende week schoongemaakt. De afgebladderde verfresten van het plafond worden verwijderd en de de trappen worden schoongemaakt.

Dilemma wel of niet gebruiken
Het is al jaren een dilemma voor gebruikers van de voetgangerstunnel die onder de Haagweg en Geestbrugweg loopt. gebruik ik hem wel of niet? Reden is de staat waar de tunnel in verkeert en ook de stank die je tegemoet komt als je in de tunnel loopt. De stank in de tunnel verraadt dat gebruikers de tunnel ook gebruiken als toilet.

Graffiti blijft als kunst behouden
Bij de reiniging wordt de hele tunnel schoongespoten met reinigingsmiddel onder hoge druk, wat zorgt voor een frisse uitstraling en geur. Opvallend is dat de graffiti op de muren van de tunnel niet wordt verwijderd, maar juist behouden blijft, mogelijk als onderdeel van een bewust beleid om de graffiti te erkennen als kunst.

40% van de omwonenden gebruikt de tunnel weleens
Onderzoek in 2020 heeft uitgewezen dat 40% van de omwonenden in Oud Rijswijk de tunnel wel eens gebruikt. Reden om hem niet te gebruiken hebben mede te maken met de staat en de stank. De politiek sprak eerder al over het opknappen of sluiten van de tunnel. “Uit peilingen die ook in 2020 gedaan zijn kwam als resultaat dat de helft van de omwonenden  vóór sluiting waren.

Vanaf nu onderhouden
Deze grondige schoonmaak markeert het begin van een nieuw onderhoudsplan. Vanaf nu wordt de tunnel regelmatig onderhouden, waarbij maandelijkse schoonmaakbeurten ervoor moeten zorgen dat de tunnel in betere staat blijft.