Inwoners van Leidschendam bepalen toekomst van historisch erfgoed

Inwoners van Leidschendam bepalen toekomst van historisch erfgoed

Inwoners van Leidschendam krijgen de kans om mee te denken over het behoud van lokale historische plekken. Deze deelneming is onderdeel van een stap om het cultureel erfgoed van de gemeente te beschermen en te versterken.

Bijeenkomst voor Inwoners
Op woensdag 16 oktober zijn alle inwoners uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin zij kunnen discussiëren over de waardevolle tradities en locaties in hun omgeving. Het doel is om gezamenlijk te bepalen welke plekken en tradities behouden moeten blijven voor toekomstige generaties.

Belang van Lokale Tradities
Het behoud van erfgoed is belangrijk voor de identiteit van Leidschendam. Historische gebouwen, monumenten en tradities vertellen het verhaal van de gemeenschap en dragen bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de regio. Door samen in gesprek te gaan, krijgen inwoners de kans om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen op het erfgoedbeleid.

Samenwerking voor een Duurzame Toekomst
Deze bijeenkomst biedt een unieke kans voor inwoners om betrokken te zijn bij de toekomst van hun gemeente. Samenwerking tussen de gemeente en de inwoners is essentieel om ervoor te zorgen dat waardevolle historische plekken ook in de toekomst behouden blijven.