Maak Leidschendam groener met de bloembollenactie

Maak Leidschendam groener met de bloembollenactie

Op zondag 20 oktober organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een bloembollenactie in Stadstuin Rusthout. Van 13:00 tot 15:00 uur zijn inwoners van harte welkom om deel te nemen aan deze groene activiteit.

Wat is de bloembollenactie?
Deze bloembollenactie is onderdeel van de Green Challenges van de stichting. Het doel is om de gemeente groener en duurzamer te maken. Voor slechts €5 kunt u een pakket van 52 biologisch geteelde bloembolletjes ophalen. Dit pakket is een echte kans, want in de winkel betaalt u hier vaak zo’n €20 voor

Hoe plant je de Bloembollen?
De bloembollen zijn perfect voor planten in een berm, plantsoen of zelfs in de boomwortelspiegel van een grote boom. Ze zijn geschikt voor verwildering, wat betekent dat ze elk jaar terugkomen. Bij uw bloembollenpakket krijgt u een praktische handleiding met tips over hoe u de bollen het beste kunt planten en verzorgen.

Deel je groene inzet
Als tegenprestatie vraagt de stichting om een foto van de plek waar u de bloembollen plant en van de bloemen als ze opkomen. Deze foto’s mogen op de website van de stichting worden gebruikt.

Meer informatie
je kunt de bloembollen ophalen in het theehuis van Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3, 2264 EK Leidschendam. Alleen contante betalingen worden geaccepteerd. Maximaal één zakje per persoon, en per pakket ontvangt u een mix van narcissen, krokussen, blauwe druifjes, tulpen en anemonen. Kom langs en help mee om Leidschendam groener te maken