Meest actieve Rijswijkse ouderen kunnen weer genomineerd worden voor award

Meest actieve Rijswijkse ouderen kunnen weer genomineerd worden voor award

In januari wordt er in Rijswijk een winnaar gekozen voor de 7e editie van de ‘’Oud is Goud’’ award. Deze award wordt traditioneel georganiseerd door Wj. Rijswijk om ouderen in het zonnetje te zetten die nog steeds een belangrijke rol spelen in bijvoorbeeld de kerk, woongroep of sportvereniging.

Prijs
In Rijswijk bestaat dit initiatief al meerdere jaren. In 2018 ontstond het idee om actieve ouderen een award tegen. Bjorn Lugthart van de politieke beweging Wij. zette dit initiatief op. Tijdens de eerste editie kreeg oud raadslid en nestor Henny van der Horst een Bokaal uitgereikt naast de 95-jarige Jaap Nieuwmans. De winnaar kan 100 euro winnen als dank voor zijn of haar inzet. Op deze manier wordt het belang van de ouderen benadrukt voor de stad.

Vorig jaar
Vorig jaar tijdens de 6e  editie van ”Oud is Goud” won Frans Berckenkamp de juryprijs en ging Paul Schott er met de publieksprijs van door.

Stemmen
Je kan tot en met 8 november stemmen op je favoriete actieve 65+’er. De genomineerden krijgen een leuke verrassing en worden uitgenodigd voor een feestelijke avond bij de Award show in januari. Deze avond zal er muziek, dans en lekkere hapjes aanwezig zijn.

Als je op een ouder wilt stemmen kan dat via deze link.