Illegale gokgelegenheid en verboden stoffen gevonden in autobedrijven Nootdorp

Illegale gokgelegenheid en verboden stoffen gevonden in autobedrijven Nootdorp

Op dinsdag 8 oktober vond er een grote controle plaats op het bedrijvenpark Oostambacht en Heron in Nootdorp. Vijftien autobedrijven werden grondig gecontroleerd door handhavers en de politie. Tijdens deze actie werden meerdere illegale activiteiten ontdekt, wat leidt tot verdere onderzoeken.

Illegale gokgelegenheid
In een pand aan de Meesterstraat stuitten de handhavers op een illegale gokgelegenheid. Hier vonden zij maar liefst €4.300 aan contant geld en een geldtelmachine. Deze ontdekkingen wijzen op criminele activiteiten die de lokale gemeenschap kunnen schaden. De politie heeft alle aangetroffen goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Verboden stoffen en lachgasflessen
Bij een ander bedrijf werden elf lachgasflessen aangetroffen. Dit roept vragen op over de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers en klanten. De politie neemt deze zaak serieus en zal de situatie verder onderzoeken. Ook boven een garagebedrijf in de Reflectiestraat werden verdachte voedingssupplementen gevonden, waar vermoedelijk verboden stoffen in zijn verwerkt. Monsters zijn genomen voor analyse.

Reactie van de burgemeester
Burgemeester Björn Lugthart reageerde op de resultaten van de controle: “De integrale controle laat opnieuw zien hoe belangrijk het is om op te treden tegen illegale praktijken die schadelijk zijn voor onze gemeente. Wij blijven ons inzetten om onze inwoners en ondernemers te beschermen en nieuwe overtredingen te voorkomen.”