Rijswijk winnaar ‘kleine gemeente’ van de Deelawards

Rijswijk winnaar ‘kleine gemeente’ van de Deelawards

Rijswijk, Utrecht en Nijmegen zijn dit jaar de grote winnaars van de Deelawards in de categorieën G5, G40 en kleine gemeente. Deze gemeenten doen ontzettend veel werk om deelauto’s, maar ook deelfietsen, deelscooters en deelbakfietsen toegankelijk te maken voor hun bewoners. Dankzij hun inspanningen wordt het gebruik van deelmobiliteit steeds populairder. Wethouder Sandra van der Waart nam de award in ontvangst namens de gemeente Rijswijk.

Rijswijk steekt bovenuit in kleine gemeentes
Rijswijk heeft volgens de jury echt ingezet op bakfietsen en deelfietsen. De gemeente heeft bovendien een hoge dekkingsgraad voor deelfietsen, wat betekent dat er voldoende deelfietsen beschikbaar zijn voor inwoners. Rijswijk werkt daarnaast aan het uitrollen van multimodale hubs. Dit zijn plekken waar verschillende soorten deelvervoersmiddelen bij elkaar te vinden zijn. De stad scoort veel punten door het relatief hoge aantal deelvervoersmiddelen per inwoner, waardoor Rijswijk de award in de categorie kleine gemeenten heeft gewonnen.

Een nieuw perspectief op deelmobiliteit
Natuur & Milieu reikte de awards uit samen met het programma Natuurlijk! Deelmobiliteit. Dit jaar was bijzonder, omdat er niet alleen naar deelauto’s werd gekeken, maar ook naar andere vormen van deelmobiliteit.

Met deze awards worden gemeenten aangemoedigd om in te zetten op duurzame mobiliteitsoplossingen, wat leidt tot een betere leefomgeving voor iedereen.